Úvodní stránka » HOTELOVÁ » Gastrocentrum

V moderních prostorách Gastrocentra Albrechtovy střední školy, jsme v pátky 13. a 20. ledna uspořádali gastronomické odpoledne pro rodiče našich žáků.

Třída HT 2. A předvedla rodičům co se naučili za 1,5 roku studia. Skvělé pochoutky studené kuchyně, moučníky, míchané nápoje, skvělá káva...

Úderem 16 hodiny odpolední jsme uvítali rodiče, kuchaři uvedli rodiče do tajů nabídkového stolu a pak už jen ochutnávka spoustu dobrot!

Všem se moc líbilo, rodiče odcházeli dostatečně "pyšní" na své potomky a těšíme se na další gastronomickou akci...

    

29.01.2017

Tak to vezmete 20 kg brambor, 4 kg mrkve a.....uvaříte, oloupete, nakrájíte a zamícháte - že Vašku(na fotografii)?

Tak nějak to začalo. Příprava 36 kg bramborového salátu, naporcování, obalení a usmažení asi 15 kg kuřecích nugetek...příprava 120 kousků skvělého jablkovo-mrkvového řezu...

V prostorech Gastrocentra je tato příprava skvělá!

Pak už stačí pouze si "odskočit" na úřad Moravskoslezského kraje a jídlo účastníkům konference naservírovat.

       

26.01.2017

Všem jsme se chválili, jak je to u nás hezké! A máme čím!
Gastrocentrum nabízí moderní nadčasové a výukové prostory.

     

Článek

10.11.2016

Laboratorní práce hotelováků byly vždy profesionální, někdy přišlo i na kreativitu. Zvalo se druhou skupinku a předháněli jsme se, kdo líp navaří ... ! :-)

     

09.11.2016

Praktická maturitní část nadstavbového dálkového studia oboru Gastronomie byla vždy obrovským překvapením. S jakou zodpovědností a nápadem přišli "dospěláci" !

     

08.11.2016

Krásné to období "naší odborné učebny" - kuchyně, určené pro laboratorní cvičení. Zde se vyučovaly obory hotelnictví v předmětu technologie přípravy pokrmů.

Probíhala zde zejména výuka, ale i několi odborných specializovaných kurzů.

     

     

20.11.2015

Ještě stále ve staré kuchyni, jsme s připravovali intenzivně na různé soutěže, vařili jsme, obsluhovali, trénovali, učitelé x žáci. Nekonečně dlouhé hodiny, víkendy, odpoledne.

Trénink, pokus, omyl, snaha, úsilí, myšlenky, smích, emoce...to vše nás spojovalo. Prostě toto je týmová práce!!!

     

17.04.2015

30 vybraných žáků oboru hotelnictví se zúčastnilo 1letého jedinečného projektu AHRCR.
Název projektu: „Vzdělávání studentů a učitelů gastronomických oborů prostřednictvím praktické zkušenosti ve spolupráci s Českou Asociací Hotelů a Restaurací“. Žáci absolvovali 14 vybraných seminářů, vedených profesionálními lektory a absolvovali měsíční stáž v exkluzivních hotelích ČR.

ASŠ ryby projekt AHRCR

Ryby 2. část projekt AHRCR

14.10.2014

Ano, to se nám to maturuje v takových to prostorách. Každý má svůj pracovní prostor, kvalitní zázemí. K dispozici jsou profesionální stroje a technologie.

       

17.05.2014

Multifunkční velkoprostorové odborné učebny - gastrocentra

Operační program                                                         

ROP NUTS II Moravskoslezsko 2007-2013

Prioritní osa

2. Podpora prosperity regionu

Oblast podpory

2.1 Infrastruktura veřejných služeb

Dílčí oblast podpory

2.1.1 Rozvoj infrastruktury pro vzdělávání

26.03.2014
Moravskoslezský kraj Příspěvková organizace

Albrechtova střední škola je příspěvkovou organizací zřizovanou Moravskoslezským krajem

http://www.albrechtovastredni.cz/hotelova.html?ida=217&pp=aktuality_1