V moderních prostorách Gastrocentra Albrechtovy střední školy, jsme v pátky 13. a 20. ledna uspořádali gastronomické odpoledne pro rodiče našich žáků.
Třída HT 2. A předvedla rodičům co se naučili za 1,5 roku studia. Skvělé pochoutky studené kuchyně, moučníky, míchané nápoje, skvělá káva...
Úderem 16 hodiny odpolední jsme uvítali rodiče, kuchaři uvedli rodiče do tajů nabídkového stolu a pak už jen ochutnávka spoustu dobrot!
Všem se moc líbilo, rodiče odcházeli dostatečně "pyšní" na své potomky a těšíme se na další gastronomickou akci...
Tak to vezmete 20 kg brambor, 4 kg mrkve a.....uvaříte, oloupete, nakrájíte a zamícháte - že Vašku(na fotografii)?
Tak nějak to začalo. Příprava 36 kg bramborového salátu, naporcování, obalení a usmažení asi 15 kg kuřecích nugetek...příprava 120 kousků skvělého jablkovo-mrkvového řezu...
V prostorech Gastrocentra je tato příprava skvělá!
Pak už stačí pouze si "odskočit" na úřad Moravskoslezského kraje a jídlo účastníkům konference naservírovat.
Všem jsme se chválili, jak je to u nás hezké! A máme čím!
Gastrocentrum nabízí moderní nadčasové a výukové prostory.
30 vybraných žáků oboru hotelnictví se zúčastnilo 1letého jedinečného projektu AHRCR.
Název projektu: „Vzdělávání studentů a učitelů gastronomických oborů prostřednictvím praktické zkušenosti ve spolupráci s Českou Asociací Hotelů a Restaurací“. Žáci absolvovali 14 vybraných seminářů, vedených profesionálními lektory a absolvovali měsíční stáž v exkluzivních hotelích ČR.
Albrechtova střední škola je příspěvkovou organizací zřizovanou Moravskoslezským krajem