Úvodní stránka » HOTELOVÁ » Gastrocentrum
Dne 21. června jsme slavnostně vyřazovali žáky 3. ročníků v areálu zahrady a Gastrocentra naší školy. Po úžasném gala předání výučních listů následovala zahradní párty. DJ, tanec, skvělé grilované speciality, drinky, dezerty...
Co víc si přát na závěr?! Posuďte sami...
      
21.06.2018
rodiče a žáci, tentokrát grilovačka v plném proudu. I když počasí nijak nepřeje, třída HT 2. A se s tím vypořádá skvěle.
Pár záběrů z pátku 18. 5. 2018, jak to vypadá v Gastrocentru , když se daří a pracuje se s nadšením!

Mgr. Pavel Cieslar
      
18.05.2018
Nastalo období maturitních zkoušek a jedna z nich je praktická část. Zde maturanti předvádí své odborné znalosti. 
Držíme jim palce!
Maturitní komise
      

 

15.05.2018

26. dubna se konala soutěž rodičů a žáků ALBRECHT´S CHEF 2018. Dvojice rodič x žák měla za úkol v časovém limitu uvařit speciální předkrm a speciální moučník. 

7 soutěžních dvojic se úkolu zhostilo s nadšením a nápadem. 

Doprovodný program byla ukázka odborností a to především servisu vína a flambování. Poté rodiče ochutnávali připravené jídla a také soutěžní pokrmy.

Mgr. Anna vavříková
Mgr. Pavel Cieslar

      

 

26.04.2018

19. dubna si žáci končícího ročníku oboru Kuchař číšník připravili ukázku slavnostních tabulí s obhajobou a následně pozvali rodiče a příbuzné na Garden party, které proběhlo v areálu školní zahrady. 

Catering se připravoval v gastrocentru naší školy.

 

Krásné počasí bylo zárukou spokojenosti všech!

Mgr. Anna Vavříková
Mgr. Pavel Cieslar

      

19.04.2018

5. prosince 2017 proběhly besedy rodičů a žáků s odborníky z praxe v areálu Gastrocentra. Zájemci o obory gastronomické se zajímali o vše související s přijímacím řízením na naší Albrechtovou střední školu.
Mgr. Cieslar Pavel

17.12.2017

Tentokrát uživatelé navštívili nás! Dámy s Centra socálních služeb spolu s našimi žáky třídy HT 2. B začali vařit 4-chodové menu. A co si společně uvařili?
Na předkrm: Carpaccio z červené řepy se sýrem a tyčinkami z listového těsta. Polévka byla typicky podzimní. Dýňový krém s opraženými semínky. Jako hlavní pokrm se podávaly: Kuřecí nudličky na pórku, bramborové a celerové hranolky. Ke kávě byly připraveny: Mrkvové šátečky s povidly a tvarohovým krémem.
Spolupráce dám a našich žáků byla nádherná. Pěkné prostředí, přístup všech k práci, skvělé pokrmy = to vše vytvořilo krásnou podzimní atmosféru v naší škole.

Mgr. Milada Marcalíková
Mgr. Pavel Cieslar

     

03.11.2017

páteční poslední dubnové odpoledne začalo v GASTROCENTRU přivítáním rodičů nealkoholickým punčem a  sektem s létajícími brusinkami. Po oficiálním uvítání následoval připravený před hosty grilovaný hamburger s mozzarelou, kuřecí plátek marinovaný v medu s grilovanou zeleninou, kuřecí špalíček s pravou barbecue omáčkou a rozmarýnem, zeleninový salát s dipem a jablkový křen.

Celou dobu se podával domácí hruškový džus, zázvorová limonáda a na konec se podával grilovaný ananas macerovaný v třtinovém cukru s mátou, zmrzlina, capuccino pěna a muffin.

I když nám počasí moc nepřálo, nás nic nezastavilo a dokázali jsme, že grilovat se nemusí pokaždé venku. Všichni odcházeli s pocitem skvělého gurmánského zážitku a fajn stráveného odpoledne na naší Albrechtově střední škole.

Mgr. Pavel Cieslar
Mgr. Anna Vavříková

         

03.05.2017

Kulinářská show - GASTROCENTRUM

Čtvrteční odpoledne 27. dubna 2017 patřilo výhradně rodičům a žákům třídy KČ 2.

Konal se nultý ročník gastronomické soutěže ALBRECHT´S CHEF 2017 v GASTROCENTRU. Úkolem soutěžících dvojic - rodič x žák, bylo připravit 5 porcí speciálního předkrmu a 5 porcí speciálního moučníku v časovém limitu 60 minut. Úkolu se všech 7 soutěžních dvojic ujalo velmi zodpovědně a kreativně.

03.05.2017

Letošní Den otevřených dveří opět přilákal spoustu zájemců o studium na naší Albrechtově střední škole. Žáci 9. tříd si přišli se svými rodiči, s třídou, ale i sami prohlédnout zblízka prostory školy, odborné učebny a zajímalo je i naše gastrocentrum.

V únorový DOD č. II. jsme potencionálním žákům Gastronomických oboru  ukázali i skvělé dobroty, které se dají vykouzlit z luštěnin. Zájemci viděli i výstupy z jednoletého projektu AHR ČR, do kterého bylo zapojeno 30 žáků oboru hotelnictví a 4 pedagogové.

Žáci provedli  s náležitě odborným výkladem uchazeče a rodiče gatrocentrem.

       

16.02.2017
Moravskoslezský kraj Příspěvková organizace

Albrechtova střední škola je příspěvkovou organizací zřizovanou Moravskoslezským krajem

http://www.albrechtovastredni.cz/hotelova.html?ida=217&pp=aktuality_1