26. dubna se konala soutěž rodičů a žáků ALBRECHT´S CHEF 2018. Dvojice rodič x žák měla za úkol v časovém limitu uvařit speciální předkrm a speciální moučník.
7 soutěžních dvojic se úkolu zhostilo s nadšením a nápadem.
Doprovodný program byla ukázka odborností a to především servisu vína a flambování. Poté rodiče ochutnávali připravené jídla a také soutěžní pokrmy.
Mgr. Anna vavříková
Mgr. Pavel Cieslar
19. dubna si žáci končícího ročníku oboru Kuchař číšník připravili ukázku slavnostních tabulí s obhajobou a následně pozvali rodiče a příbuzné na Garden party, které proběhlo v areálu školní zahrady.
Catering se připravoval v gastrocentru naší školy.
Krásné počasí bylo zárukou spokojenosti všech!
Mgr. Anna Vavříková
Mgr. Pavel Cieslar
Tentokrát uživatelé navštívili nás! Dámy s Centra socálních služeb spolu s našimi žáky třídy HT 2. B začali vařit 4-chodové menu. A co si společně uvařili?
Na předkrm: Carpaccio z červené řepy se sýrem a tyčinkami z listového těsta. Polévka byla typicky podzimní. Dýňový krém s opraženými semínky. Jako hlavní pokrm se podávaly: Kuřecí nudličky na pórku, bramborové a celerové hranolky. Ke kávě byly připraveny: Mrkvové šátečky s povidly a tvarohovým krémem.
Spolupráce dám a našich žáků byla nádherná. Pěkné prostředí, přístup všech k práci, skvělé pokrmy = to vše vytvořilo krásnou podzimní atmosféru v naší škole.
Mgr. Milada Marcalíková
Mgr. Pavel Cieslar
páteční poslední dubnové odpoledne začalo v GASTROCENTRU přivítáním rodičů nealkoholickým punčem a sektem s létajícími brusinkami. Po oficiálním uvítání následoval připravený před hosty grilovaný hamburger s mozzarelou, kuřecí plátek marinovaný v medu s grilovanou zeleninou, kuřecí špalíček s pravou barbecue omáčkou a rozmarýnem, zeleninový salát s dipem a jablkový křen.
Celou dobu se podával domácí hruškový džus, zázvorová limonáda a na konec se podával grilovaný ananas macerovaný v třtinovém cukru s mátou, zmrzlina, capuccino pěna a muffin.
I když nám počasí moc nepřálo, nás nic nezastavilo a dokázali jsme, že grilovat se nemusí pokaždé venku. Všichni odcházeli s pocitem skvělého gurmánského zážitku a fajn stráveného odpoledne na naší Albrechtově střední škole.
Mgr. Pavel Cieslar
Mgr. Anna Vavříková
Kulinářská show - GASTROCENTRUM
Čtvrteční odpoledne 27. dubna 2017 patřilo výhradně rodičům a žákům třídy KČ 2.
Konal se nultý ročník gastronomické soutěže ALBRECHT´S CHEF 2017 v GASTROCENTRU. Úkolem soutěžících dvojic - rodič x žák, bylo připravit 5 porcí speciálního předkrmu a 5 porcí speciálního moučníku v časovém limitu 60 minut. Úkolu se všech 7 soutěžních dvojic ujalo velmi zodpovědně a kreativně.
Letošní Den otevřených dveří opět přilákal spoustu zájemců o studium na naší Albrechtově střední škole. Žáci 9. tříd si přišli se svými rodiči, s třídou, ale i sami prohlédnout zblízka prostory školy, odborné učebny a zajímalo je i naše gastrocentrum.
V únorový DOD č. II. jsme potencionálním žákům Gastronomických oboru ukázali i skvělé dobroty, které se dají vykouzlit z luštěnin. Zájemci viděli i výstupy z jednoletého projektu AHR ČR, do kterého bylo zapojeno 30 žáků oboru hotelnictví a 4 pedagogové.
Žáci provedli s náležitě odborným výkladem uchazeče a rodiče gatrocentrem.
Albrechtova střední škola je příspěvkovou organizací zřizovanou Moravskoslezským krajem