Úvodní stránka » HOTELOVÁ » Projekty » Projekt AHR

Zdraví první z 30 účastníků, kteří se dnes vypravili směr Praha do hotelu Diplomat  v pražských Dejvicích. Všech 10 bude rozděleno do 4 úseků, kde poznají nové hotelové zkušenosti. Čeká je praxe v kuchyni, hotelových restauracích, úseku ubytovacího úklidu a recepce.

Nahlédněte v odkazu, kde budou příští dny absolvovat naši žáci: http://www.vi-hotels.com/cz/diplomat

Co je čeká?...to se dovíme brzo.

01.02.2015

Lektor Honza Halíř si připravil témata dvě Jak se dělá hotelový marketing a Jak se dělá online marketing. Účastníci projektu se dozvěděli, jak mají vypadat dobře vytvořené webové stránky hotelu, jak je to s rezervací online a jak co nejefektivněji propagovat hotel. Co je špatně, kde se dá udělat náprava a jak nejlépe se uvést do hotelového světa marketingu.
Opět jedna z dalších skvělých přednášek a to zásluhou lektora, který zúčastněným prezentoval mnohé příklady z praxe.

Vyjádření lektora:

Rád bych všem účastníkům poděkoval za spolupráci na školení! Moc jsem si to s Vámi užil, vše probíhalo v příjemné atmosféře a všichni jste se skvěle zapojovali. Držím Vám všem palce do profesní kariéry, ale po setkání s Vámi, jsem si jistý, že se nikde neztratíte

Jan Halíř
Lepsihotel.cz

     

31.01.2015

Tentokrát jsme se zaměřili na Slevové portály ano či ne a Cenotvorbu v praxi - Revenue management. Přednáška byla zaměřena poměrně složité systémy, ve kterých se pracuje především s cenou a klientem. Lektorka paní ing. Jiřina Jenčková žákům skvěle předvedla systémy, výhody i nevýhody těchto portálů. Účastníci paní lektorce sdělili své cíle, přání a především zásadní věc - kam by to chtěli v životě "dotáhnout".
Cíle a očekávání jsou prozatím ve hvězdách. Ale člověk nikdy neví, co když se setkáme třeba v hotelu Hilton za několik let s Revenue manažérkou, která byla účastnicí projektu?

Vyjádření lektorky
Dne 27.1.2015 jsem měla možnost lektorovat dva kurzy v rámci ESF seminářů pod záštitou AHR ČR pro studenty středních odborných škol ČR. Téma se týkalo Cenotvorby + základů revenue managementu a problematiky slevových portálů.
Studenti Albrechtovy střední školy výborně spolupracovali. Jeví opravdový zájem o obor. Vybavení školy je na velmi dobré úrovni, tak jako vystupování studentů, a to i přesto, že se jednalo o žáky teprve prvních a druhých ročníků a že se jednalo o poměrně náročné téma. Velmi kladně hodnotím aktivní přístup vyučujících odborných předmětů, kteří jsou, dle mého názoru, opravdu dobrým vzorem pro žáky a dokázali zpříjemnit atmosféru po celou dobu školení.
Dle zpětných vazeb studentů byl kladně hodnocen styl výuky hrou spojený s aktivitami a se zapojením všech studentů.

Senior Consultant

Ing. Jiřina JENČKOVÁ

     

31.01.2015

Připravujeme moderní českou kuchyni, byl název dalšího semináře. V kuchyni to opět "vřelo". Skupinky si pod odborným drobnohledem pana Lubomíra Brázdy vyzkoušeli tradiční pokrmy naší kuchyně. Vařili jsme Konfitované kachní stehna s červenou řepou a dvěmi přílohami, skvělé steaky, mnoho doplňků a příloh.
Vepřová panenka plněná sušenou švestkou se skvělou pepřovo-smetanovou omáčkou chutnala Všem a nejen to! Nejlepší sladkou tečkou byla Hruška s pudinkem a borůvkami doplněná o vanilkovou zmrzlinu. Zda se nám líbilo? Bylo to skvělé a suprovní!!!

    

 

31.01.2015

Tentokrát jsme tvořili jídelní lístek. Čemu se máme vyvarovat, naco si dát pozor a jak by měl vypadat design jídelníčku, to vše jsme se učili pochopit. Vdruhé části naše Gastrocentrum zažilo pravou Itálii. Zaměřili jsme se na pravé italské suroviny a vařili jsme jen samé dobroty. Jedna skupinka připravovala polévku Minestrone, druhá vařila Špagety, někteří chystali Tiramisu a většina účastníků si vykuchala a upravila Mořského vlka a k tomu pravé italské risotto.

Lektor Lukáš Limprecht organizoval s přehledem práci v kuchyni a účastníci projektu (mimochodem 30 žáků oboru Hotelnictví) mu s respektem odpovídali - Ano šéfe!

Vyjádření lektora:

22. ledna  proběhly na půdě školy dva vzdělávací semináře pod vedením lektora Lukáše Limprechta - Sestavujeme jídelní lístek (teoretický) a Italská kuchyně (praktický). Zahájení bylo stanoveno na 8:00 hodin a vše, včetně pedagogů a studentů bylo včas a perfektně připraveno. První část byla věnována teorii, studenti získali základní přehled o tom, jak v praxi funguje proces sestavování JL, jaká všechna kritéria je třeba správně vyhodnotit, aby byl výsledný efekt co nejlepší.
Poté došlo k přesunu do kuchyně, kde studenti pod vedením lektora plnili zadané úkoly a měli možnost si vyzkoušet, jak funguje systém řízení pracovníků a jejich spolupráce v reálné praxi. S některými úkoly (např. kuchání a filetování ryb) se většina žáků setkala poprvé, nicméně je třeba podotknout, že se jich zhostili se ctí.
Co se týká vybavení kuchyně, je ve srovnání s ostatními školami na velmi dobré úrovni, a tak záleží především na píli žáků, zda se budou schopni po ukončení studia bez problémů zapojit do výrobní praxe
Atmosféra byla po celý den velmi tvůrčí a přátelská a předpokládám, že akce byla přínosná pro obě strany.


Lukáš Limprecht
Víceprezident AHR ČR za Gastronomickou sekci

    

31.01.2015

Seminář tak trochu jinak: Mladý lektor pro mladé.

V rámci projektu AHR proběhly v našem Gastrocentru dva skvělé semináře: Jak se dělá marketing restaurací a Moderní číšník a servírka . Žáci se dozvěděli spoustu nových a zajímavých informací z praktického hlediska.

Lektor pan František Pištora žáky seznámil s moderními trendy v oblasti gastronomie a na odbytovém úseku restauračních zařízení. Upselling jako nová forma pobídkového prodeje. Grooming – jak se nejlépe upravit a dbát o svůj zevnějšek. Komunikace s hostem, řeč těla a tón hlasu, kvalita obsluhy a spoustu dalších témat se probíralo první den našeho maratónu seminářů.

Těšíme se na další lektory a zajímavé a profesionální výklady!

Vyjádření lektora:
 

Úvodem nemohu jinak, než zmínit perfektní organizaci a aktivní přístup Vás, učitelů odborných předmětů.

Stejně jako při vstupu do gastronomického provozu, kde vnímám pozitivní či negativní atmosféru již při příchodu, jsem byl překvapen úsměvy a aktivním zájmem Vašich studentů. V tomto duchu se odvíjeli oba naše semináře - komunikace, vlastní názor a diskuse.

Nezbývá mi, než poděkovat všem přítomným za účast a jsem si jist, že pokud nepoleví, tak v budoucnosti najdou své uplatnění v našem krásném oboru GASTRONOMIE.

Be smile, can do

František Pištora

  

31.01.2015
Moravskoslezský kraj Příspěvková organizace

Albrechtova střední škola je příspěvkovou organizací zřizovanou Moravskoslezským krajem

http://www.albrechtovastredni.cz/hotelova.html?ida=217&pp=aktuality_1